Московська вояччина почала готувати розрахунки для ЗРК С-350 "Витязь"

У Росії почали готувати розрахунки для ЗРК С-350

У Росії почали готувати розрахунки для зенітних ракетних комплексів (ЗРК) С-350 «Витязь». Полковий комплект системи до кінця цього року має надійти у межуючий з Україною південний військовий округ Росії, повідомляють Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

Інформацію про майбутнє переозброєння розказав командувач 4-ї армії ВПС та ППО південного військового округу Ніколай Гостєв.

В найближчий час очікується надходження в один з полків нової зенітної ракетної системи С-350 «Витязь». Бойові розрахунки вже проходять навчання для її експлуатації, – розказав генерал-лейтенант.

У травні про майбутнє переозброєння частини, розташованої у Краснодарському краї, повідомив командувач округом Алєксандр Дворніков.

С-350 "Витязь" (червень 2020). Фото: ЗМІ РФ

Тоді він не уточнював конкретний підрозділ та терміни завершення процесу.

Росіяни мають наміри з 2021 по 2027 року отримати на озброєння повітряно-космічних сил 12 дивізіонів зенітних ракетних комплексів С-350.

Всі нові зенітні ракетні комплекси мають надійти до п’яти полків протиповітряної оборони.

С-350 «Витязь» – це ЗРК середньої дальності, який здатний уражати пілотовану авіацію (літаки, гелікоптери), дрони, а також крилаті та балістичні ракети, у тому числі низьколітаючі цілі.

Зенітні ракетній комплекси С-350

У війська зенітний комплекс має замінити системи радянського виробництва, такі як С-300ПС та Бук-М1-2.

Максимальна кількість одночасно аеродинамічних цілей які можуть уражати ракети запущені з «Витязь» – 16, балістичних – 12. Максимальна дальність ураження – 60 км, висота – 30 км. Час розгортання системи в бойове положення – 5 хвилин.

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...

"У різних країн - різні страхи": Прем’єрка Естонії назвала причину, чому Україну підтримують недостатньо

субота, 18 травень 2024, 21:59

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що достатній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх. Про це вона сказала в суботу на дискусії конференції Леннарта Мері про підтримку України, її цитує ERR, повідомляють Патріоти України....