Москва аплодує стоячи: Зусиллями лише одного сенатора загальмована допомога Україні від США у $40 млрд

Законодавеця з незрозумілих широкому загалу причин не влаштував компроміс на котрий погодились його колеги по опозиції. Процес допомоги Україні загальмував щонайменше на тиждень

Як повідомляє Politico, демарш лише одного сенатора-республіканця загальмував виділення допомоги Україні. Так у Конгресі США намагалися завершити прийняття життєдайного для України законопроєкту ще на цьому тижні передають Патріоти України.

Перший крок зробила Палата представників, ухваливши цей законопроєкт 11 травня. 13 травня лідери демократів і республіканців намагалися домовитися про пришвидшене прийняття цього законопроєкту в Сенаті.

Втім, ці зусилля були блоковані проросійським сенатором-республіканцем Рендом Полом, який вимагає включити в законопроєкт норму про призначення спеціального федерального наглядового органу, який би слідкував би за використанням цих коштів.

Сенатора не влаштувала компромісна пропозиція викласти цю пропозицію в окремій поправці – він вимагає включити її в законопроєкт до його ухвалення.

Через це прийняття законопроєкту було перенесено на наступний тиждень. На початку тижня Сенат розгляне пропозицію Ренда Пола, і лише потім зможе розглянути законопроєкт по суті. Проте, якщо Сенат ухвалить цю чи іншу правку, законопроєкт повернеться в Палату представників на додаткове голосування, що ще більше затри має надання допомоги Україні.

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...