Москва і Мінськ спрямовують в Європу вже озброєні банди, вимагаючи капітуляції: Лукашенко зробив недвозначну заяву

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко порівняв з фашистами литовських прикордонників. Про це сьогодні повідомило РІА "Новости", передають Патріоти України.

Зазначимо, що напередодні Держприкордонкомітет Білорусі нібито затримав кілька груп незаконних мігрантів з Іраку, які з порушенням закону перейшли кордон з території Литви. За їх словами, в Литві вони перебували в таборі для біженців, а литовські силовики викликали їх на допит і нібито примушували давати покази про підкуп білоруських прикордонників за допомогу в порушенні кордону.
«Відібрали документи у громадян Іраку, порвали у них на очах паспорти і розтоптали. Вивели їх на білорусько-литовський кордон, поставили попереду, як фашисти - пам'ятайте, в наступ брали мирних жителів і посилали попереду себе. Ось точно так вони вишикували ці 26 чоловік і погнали через кордон, відкривши стрілянину поверх голів. Побили, зараз деякі в лікарні перебувають», - сказав Лукашенко. Крім того, він зазначив, що серед «постраждалих» нібито була вагітна жінка. У той же час, Лукашенко пояснив, що не збирається утримувати на кордоні «озброєних ... іракців, курдів і багатьох інших».

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...