Москва має великі надії: Резніков оцінив ймовірність надання Китаєм озброєння Росії і розповів, якою буде відповідь України

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що він залишається "проінформованим оптимістом" у питанні того, чи може Китай розпочати відкрито допомагати Росії у війні проти України. Якщо ж це станеться, наша країна проситиме західних партнерів зайняти потужну позицію, зокрема санкційну. Про це глава МО розповів в інтерв'ю LIGA.net. Він зазначив, що спостерігав за публічними заявами лідерів КНР та Індії, передають Патріоти України.

"Вони досить ясно сказали, що сьогодні війна – це не спосіб вирішення проблем між країнами. Є інші пріоритети. Це продумана та свідома позиція. Тому я сподіваюся, що прямої відкритої допомоги Росії не буде", – пояснив Резніков.

Він вважає бойове використання нашими військовими китайських дронів (наприклад Mavic, Matrice) ризикованим і є прихильником позиції, що Україні необхідно налагодити власне виробництво БПЛА.

"Якщо, не дай боже, Китай ухвалює рішення вступити до альянсу – їхній виробник може зробити багато, що перешкоджатиме роботі наших дронів. Тому що аероскоп ніхто не скасовував, місцезнаходження оператора зрозуміло. І боротимуться не з дронами, а з операторами", – пояснив міністр.

"Із хорошого. Факт, що росіяни шукають там підтримки, дає нам сигнал, що в них починає все бути набагато гірше, ніж було. Вони шукають, де пошити бронежилети, де замовити снаряди. Шукають бронетехніку, шукають гармати, шукають снаряди", – зазначив він. Україна, за його словами, вже не шукає боєприпаси, а знайшла їх. "Головне, щоби все вчасно доїжджало", – заявив Резніков.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...