Москва може втратити свій найбільший ринок збуту озброєнь: США попередили Індію про санкції, якщо Делі виконає контракт на закупку російських ЗРК

Саме Індія десятиріччями є основним покупцем російських озброєнь, часто-густо сумнівної якості. Система "мотивації" осіб, що в Делі приймають відповідні рішення Москва напрацювалаі підтримує ще з часів СРСР. Однак час минає...

США можуть запровадити санкції проти Індії – цьогоріч у країні очікують на поставку російських зенітно-ракетних комплексів, зазначають Патріоти України.

Контракт на поставку С-400 в Індію було підписано за результами переговорів Москви і Нью-Делі у 2018 році. Перші поставки очікуються до кінця цього року. Індія вже переказала російській стороні 800 млн доларів у рамках цього контракту.

Зазначається, що міністри оборони США та Індії Ллойд Остін і Раджнатх Сінгх обговорили це питання під час зустрічі в Нью-Делі. Глава Пентагону, своєю чергою, заявив, що "Сполучені Штати наполегливо закликають своїх союзників і партнерів утриматися від здійснення покупок, які спричинять санкції з боку Вашингтона".

У Reuters уточнюють, що за словами Остіна, оскільки постачання С-400 до Індії ще не здійснювалось, можливість санкцій поки не обговорювалася.

У DW зазначають, що ЗРК С-400 "Тріумф" призначений для боротьби з літаками стратегічної та тактичної авіації, балістичних ракет, гіперзвукових цілей та інших засобів повітряного нападу в умовах радіоелектронної та інших видів протидії.

Система здатна вражати на відстані до 400 кілометрів аеродинамічні цілі, а також до 60 кілометрів балістичні цілі, що летять зі швидкостями до 4,8 км/с на висотах від кількох метрів до кількох десятків кілометрів.

Батареї ЗРК С-400 розташовано й на окупованому Росією півострові Крим.

Нагадаємо: 15 грудня США наклали санкції на оборонне агентство Туреччини та його керівника Ісмаїла Деміра у зв’язку з придбанням країною С-400. Повідомлялося, що "США не толеруватимуть значних транзакцій з оборонним сектором та розвідкою РФ".


Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...