Москва надулась від "величия": Важкий ударний безпілотник "Альтиус" вперше застосував озброєння, - росЗМІ

Російський БПЛА «Альтиус» вперше застосував авіаційне озброєння

Новий важкий ударний безпілотний літальний апарат «Альтиус» в рамках триваючих льотних випробувань на одному з військових полігонів вперше застосував авіаційні засоби ураження в ході випробувань. Зокрема завдав бомбового удару по наземних цілях. Про це повідомляє «РИА Новости» посилаючись на свої джерела в оборонно-промисловому комплексі РФ, зазначають Патріоти України.

Окрім того очікується, що протягом літа з БПЛА «Альтиус» буде виконана серія випробувань з нанесенням ударів малогабаритними бомбами і ракетами по мішенях різних типів, таких як танки, легкоброньована техніка, скупчення живої сили умовного противника, позиції артилерії.

БПЛА «Альтиус-У» Фото з відкритих джерел

За словами джерела, на апараті використовується універсальний комплекс озброєння, який також може застосовуватися на інших ударних безпілотниках.

Комплекс включає вільнопадаючі, кореговані і керовані авіабомби малого калібру, а також кероване ракетне озброєння.

У лютому, цього року, Росія замовила установчу партію ударно-розвідувальних БПЛА (безпілотних літальних апаратів) «Альтиус-У». Виготовлять партію на акціонерному товаристві «Уральский завод гражданской авиации» розташованому у Татарстані.

Розробкою «Альтиус-У» займалось казанське конструкторське бюро імені Симонова з 2011 року. Льотні випробування розпочалось у 2016 році. З 2018 року проєкт передали на підприємство «Уральский завод гражданской авиации».

Безпілотний апарат «Альтиус-У» здійснив свій перший політ в повністю автоматичному режимі у серпні 2019 році. В ході випробування, безпілотний літальний апарат «Альтиус-У» здійснив зліт, виконав маневри в небі, після чого здійснив посадку.

БПЛА «Альтиус». Фото: МО Росії

«Альтиус-У» має розмах крил – 28,5 метрів, довжину – 11,6 метрів, злітна вага – 7 тонн. Висота польоту становить 12 км, дальність польоту – до 10 тис. км, безпілотний літальний апарат може перебувати в повітрі до 48 годин.

Корисне навантаження російського ударно-розвідувального дрону: станція оптичної видової розвідки з оптико-електронною системою, радіолокаційна станція бокового огляду з активною фазованою решіткою.


"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...