Москва нахабно бреше: РФ пішла зі Зміїного через вразливість до ударів ЗСУ, а не з "доброї волі", - розвідка Британії

30 червня Міноборони РФ заявило, що гарнізон залишив острів Зміїний на північному заході Чорного моря як "жест доброї волі", проте найімовірніше, вони залишили його через вразливість до українських ударів. Про це повідомляють у свіжому звіті британської розвідки, передають Патріоти України.

Острів Зміїний захопили російські війська першого дня повномасштабного вторгнення. Він розташований вздовж основних морських шляхів до Одеси та прилеглих портів.

Українська армія протягом кількох тижнів завдавали ударів по російському гарнізону за допомогою ракет та ударів безпілотників. Також застосовувалися протикорабельні ракети, щоби зупинити російські військові кораблі, які намагаються поповнити запаси на острові.

Як зазначають у британській розвідці, найімовірніше, ЗС РФ пішли з острова Зміїний через ізоляцію гарнізону і його вразливість для українських ударів, а не як акт "доброї волі".

Також ЗС РФ заявляють, що вони захопили селище Привілля на північний захід від Лисичанська на Донбасі. Інтенсивні бої тривають за панівну висоту навколо Лисичанського нафтопереробного заводу.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...