Москва не припиняє провокації в чорноморському регіоні: Винищувачі Великої Британії перехопили Су-24 у повітряному просторі Румунії

Російський винищувач Су-24

Винищувачі Великої Британії RAF Typhoon перехопили російський винищувач Су-24, який створював загрозу польотам біля берегів Румунії. Про це повідомляють Королівські повітряні сили Великої Британії, зазначають Патріоти України.

Інцидент стався 17 серпня над Чорним морем, йдеться в повідомленні. Російський літак увійшов у район польотної інформації Бухареста. Як і під час багатьох вильотів військових РФ, він не надав план польоту і не відповідав румунським диспетчерам.

Повідомляється, що така поведінка створювала загрозу безпеці польотів – тому з бази у Констанці були підняті два британських винищувачі RAF Typhoon. Вони ідентифікували літак як російський Су-24 і відстежували його, поки той не покинув зону польотної інформації Бухареста.

Зазначається, що російський винищувач Су-24 перебував у міжнародному авіапросторі над Чорним морем і підлетів до берегів Румунії на відстань 20 миль (приблизно 32 км).

23 червня в Чорному морі стався інцидент між британськими та російськими військовими. Біля мису Фіолент у Криму окупанти нібито "відкрили попереджувальний вогонь і скинули бомби "по курсу британського есмінця HMS Defender. Кремль стверджує, що той "порушив кордон РФ".

Міноборони Британії назвало цю заяву вигадкою: мовляв, постріли ми чули, але списали це на навчання, про які Москва заздалегідь попереджала, а корабель не змінив курс і продовжив шлях "в рамках міжнародно-визнаних територіальних вод України".

24 червня заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков погрожував "бомбити по цілі" кораблі НАТО, які зайдуть на тимчасово окуповану РФ частину акваторії Чорного моря.

Того ж дня міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес заявив, що британському флоту не завадять ходити у Криму.

Ізраїль в шоці: Прокурор Міжнародного кримінального суду вимагає ордери на арешт Нетаньягу наряду з лідерами ХАМАС

понеділок, 20 травень 2024, 18:53

Прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) Карім Хан попросив палату попереднього провадження видати ордери на арешт прем'єр-міністра та міністра оборони Ізраїлю, а також трьох лідерів ХАМАС за звинуваченнями у воєнних злочинах. Про це йдеться у за...

Великий промах: Фортифікацію треба будувати так, як росіяни побудували "лінію Суровікіна", - експерт

понеділок, 20 травень 2024, 18:42

Якби Україна побудувала лінію оборони так, як це зробили російські окупанти, "це було б дуже непогано". Про це "Еспресо" сказав ветеран російсько-української війни, майор Нацгвардії у відставці Олексій Гетьман. У цьому контексті він нагадав так звану "...