Москва не зможе більше шантажувати газом: Польща відмовляться від російського "блакитного палива"

З 2023 року Польща хоче повністю відмовитись від поставок російського газу. Про це повідомив представник польського уряду в області стратегічної енергетичної інфраструктури Петр Наїмський напередодні відкриття трубопроводу "Північний потік-2", повідомляють Патріоти України з посиланням на Euractiv.

Наїмський висловив надію на те, що з 1 жовтня 2022 року повністю введуть в експлуатацію газопровід Baltic Pipe, який з'єднує норвезькі газові родовища з Данією і Польщею.

Після введення в експлуатацію потужність з транспортування газу складе 10 мільярдів кубометрів на рік.

"Ми не будемо продовжувати контракт з російським Газпромом. Польща перебуває в процесі диверсифікації джерел енергії. Обсяг газу, який ми будемо використовувати в Польщі, виросте приблизно на 50% до 2030 року або невдовзі після цього", - додав Наїмський.

За його словами, оскільки польська компанія Gaz-System будує інтерконнектори в сусідні країни, це дозволить імпортувати "весь необхідний для економіки обсяг газу з інших джерел, окрім Росії".

За допомогою Baltic Pipe та іншої інфраструктури Польща буде повністю пов'язана з західноєвропейськими ринками, в тому числі з товарними ринками.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...