Москва "нервно курит": Зеленський і Ердоган обговорили стратегічну взаємодії країн в енергетичній сфері

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресцентр Глави держави.

"Глава держави подякував Туреччині за рішучу підтримку України на шляху до набуття повноправного членства в НАТО, зокрема під час Брюссельського саміту Альянсу.

"Особливо ціную цей дружній прояв в умовах агресії РФ проти України", – наголосив він.

Володимир Зеленський вважає, що стратегічне партнерство між Україною й Туреччиною динамічно розвивається і є прикладом справжніх дружних стосунків, що підкріплюється конкретними справами. Лідери держав обмінялись думками щодо важливості поглиблення співробітництва у сфері безпеки й оборони. "Поглиблення взаємодії між Україною та Туреччиною – важливий чинник забезпечення миру і стабільності в Чорноморському регіоні, і реальним прикладом такої роботи є взаємодія у форматі "Квадрига", – зазначив президент України.

Володимир Зеленський і Реджеп Таїп Ердоган також обговорили перспективи взаємодії в енергетичній сфері. Президент України зазначив, що для нашої країни, як і для Туреччини, актуальним є завдання диверсифікації джерел та маршрутів поставок природного газу. Була досягнута домовленість про спільне опрацювання можливих варіантів взаємодії у цій галузі.

Крім того, президенти відзначили активізацію роботи переговорної групи та констатували необхідність фіналізації Угоди про зону вільної торгівлі між Україною й Туреччиною. Володимир Зеленський поінформував, що за результатами домовленостей, досягнутих під час останнього засідання Ради стратегічного партнерства, Угода про будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб внесена на розгляд Верховної Ради з метою ратифікації.

Окремо Глава Української держави наголосив на важливості ухвалення Закону "Про корінні народи України", зокрема для кримських татар. Президент України відзначив активну участь Туреччини в Конференції з питань реформ в Україні, яка відбулася в Литві, зокрема виступ міністра закордонних справ Турецької Республіки Мевлюта Чавушоглу.

Лідери країн підтвердили домовленість провести наступне засідання Ради стратегічного партнерства в Україні. Володимир Зеленський подякував Реджепу Таїпу Ердогану за тверду підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, за невизнання окупації Автономної Республіки Крим та захист прав і законних інтересів кримськотатарського народу.

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...