"Москва піде на деескалацію. Байден "дотиснув" Путіна", - український дипломат

Умовного "розміну" України на Іран або будь-яке інше глобальне питання міжнародного порядку денного, що має значення для США, з боку Вашингтона не буде. Хазяїн Білого дому Джо Байдена "дотиснув" президента РФ Володимира Путіна, Москва піде на деескалацію обстановки. Таку думку озвучив екс-глава МЗС України Володимир Огризко в ефірі Espreso.TV, коментуючи переговори президентів США та Росії, що відбулися 7 грудня, передають Патріоти України.

"Якісь певні розміни в дипломатії, безумовно, бувають, але це завжди стосується тактичних речей. Тобто це не може стосуватися того, що є принциповою позицією тієї чи іншої сторони", - заявив дипломат.

За словами екс-міністра, йому складно уявити собі сценарій, за якого влада США "розмінює" Україну, наприклад, на якісь домовленості навколо Ірану, оскільки подібний крок несе безпосередню загрозу стратегічній стабільності. "Такими речами не торгують", - наголосив співрозмовник.

"У нас підвищений тиск і прискорене серцебиття": Путін навчив Німеччину боятися, - німецький журналіст

субота, 11 травень 2024, 6:26

Володимир Путін з його постійними ядерними погрозами став для Німеччини "майстром страху", якому регулярно вдається лякати німецьке суспільство. Таку думку висловив колумніст німецького видання BILD Франц-Йозеф Вагнер. "Він знову домігся цього. У нас п...

Надійної техніки на полі бує стане більше: Канадський виробник броньовиків Roshel відкриє завод в Україні

субота, 11 травень 2024, 5:00

Канадська компанія Roshel, яка виробляє броньовані автомобілі Senator зокрема для потреб ЗСУ, планує частково локалізувати своє виробництво в Україні. . Броньовики Senator початково були створені для операцій правоохоронних органів Північної Америки, ...