Москва пробує обдурити Захід, що нібито "Україна сама на себе напала", - політолог

Росія намагається "відхреститись" від відповідальності за власні воєнні злочини. Окупанти розуміють, що вони не зможуть досягти успіху військовим шляхом, а тому – намагаються втекти від наслідків. Про це розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передають Патріоти України.

Він також зазначив, що росіяни намагаються переконати Захід, що Україна "сама напала на себе". "Але повірити в це дуже важко, адже як вірити тому, що умовний Пєсков чи Лукашенко стверджують, що "Буча – це інсценування британських спецслужб". Хто може вірити цим персонажам, яких зараз намагаються переконати у зворотньому, не знаю", – говорить Мусієнко.

Експерт стверджує, що далеко ходити не потрібно, свіжі кадри із Попасної – після атаки окупантів практично нічого не залишилось, місто зруйноване майже на 100%. Це все свіжі докази того, як воює Росія і що вона залишає по собі.

"Хто ж скидав багатотонні бомби на Маріуполь, ось ці ФАБ-1000, наприклад. Це все робили росіяни, ніхто не повірить, що це робили наші військові", – переконаний Олександр Мусієнко.

Ставлення європейців до України

"Гадаю, що у ЄС вже змінилась риторика і більшість людей розуміють справжню ситуацію. Це видно навіть по реакції самих громадян, я отримую від них повідомлення", – говорить експерт.

"І вони стверджують, що такого піднесення в бік України – не було ніколи. І воно відчувається у таких країнах, як Італія, наприклад – не зважаючи на зусилля нашої діаспори, такого не було", – додає Мусієнко.

Також змінилось ставлення до України й у Австрії – вона завжди була нейтральною, або й узагалі загравала із Росією, резюмує аналітик.

Джерело: 24 канал

На Бахмутський напрямок окупанти перекинули армійську авіацію, ЗСУ не вистачає ППО: У Нацгвардії розповіли про ситуацію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:30

На Бахмутському напрямку ЗСУ зараз дуже важко. Після Авдіївки, противник перекинув туди основні зусилля, зокрема бронетехніку, живу силу та армійську авіацію. Про це розповів Офіцер секції планування бригади "Рубіж", Майор НГУ Дмитро Кожубенко в етері ...

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...