Москва пробує обдурити Захід, що нібито "Україна сама на себе напала", - політолог

Росія намагається "відхреститись" від відповідальності за власні воєнні злочини. Окупанти розуміють, що вони не зможуть досягти успіху військовим шляхом, а тому – намагаються втекти від наслідків. Про це розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передають Патріоти України.

Він також зазначив, що росіяни намагаються переконати Захід, що Україна "сама напала на себе". "Але повірити в це дуже важко, адже як вірити тому, що умовний Пєсков чи Лукашенко стверджують, що "Буча – це інсценування британських спецслужб". Хто може вірити цим персонажам, яких зараз намагаються переконати у зворотньому, не знаю", – говорить Мусієнко.

Експерт стверджує, що далеко ходити не потрібно, свіжі кадри із Попасної – після атаки окупантів практично нічого не залишилось, місто зруйноване майже на 100%. Це все свіжі докази того, як воює Росія і що вона залишає по собі.

"Хто ж скидав багатотонні бомби на Маріуполь, ось ці ФАБ-1000, наприклад. Це все робили росіяни, ніхто не повірить, що це робили наші військові", – переконаний Олександр Мусієнко.

Ставлення європейців до України

"Гадаю, що у ЄС вже змінилась риторика і більшість людей розуміють справжню ситуацію. Це видно навіть по реакції самих громадян, я отримую від них повідомлення", – говорить експерт.

"І вони стверджують, що такого піднесення в бік України – не було ніколи. І воно відчувається у таких країнах, як Італія, наприклад – не зважаючи на зусилля нашої діаспори, такого не було", – додає Мусієнко.

Також змінилось ставлення до України й у Австрії – вона завжди була нейтральною, або й узагалі загравала із Росією, резюмує аналітик.

Джерело: 24 канал

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...