Москва радісно повідомляє, що Зеленський наказав послабити блокаду ОРДЛО

Розпорядження українського президента стосується в першу чергу контрольно-пропускного пункту (КПП) в районі Станиці Луганської.

Президент України Володимир Зеленський доручив спростити процедуру перевезення товарів і проходу громадян через лінію розмежування на Донбасі. Відповідний указ опублікований на сайті глави держави. Новиною не без радісного збудження поділився російський новинний ресурс "Лента.ру", зазначають Патріоти України.

Документ стосується в першу чергу контрольно-пропускного пункту (КПП) в районі Станиці Луганської, який на даний момент є єдиним на кордоні із самопроголошеною "ЛНР". Генштабу Збройних сил України (ЗСУ) доручено відремонтувати міст і іншу інфраструктуру, забезпечити в пункті пропуску цілодобову охорону.

Крім того, Зеленський дав доручення уряду розробити норми облаштування і функціонування інших КПП, зокрема, скласти план ремонту доріг, зробити зручні переходи для інвалідів та маломобільних громадян, організувати надання медичної допомоги на лінії розмежування.

У вересні глава МЗС України Вадим Пристайко заявив, що блокада Донбасу має на увазі обмежувальні заходи відносно підприємств, що знаходяться на території самопроголошених республік, але не повну відмову від економічних відносин з непідконтрольними територіями. Він зазначив, що торгівля з ними цілком можлива.

Вперше в Києві заговорили про можливе зняття або ослаблення блокади Донбасу в липні після заяви представника України в тристоронній контактній групі Леоніда Кучми. Однак ця пропозиція викликала різку критику.

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...