Москва сама себе переграла? Через інцидент з MQ-9 Reaper США можуть дати Україні далекобійні ракети, - Куса

Інцидент в Чорному морі з американським безпілотником MQ-9 Reaper можливо вплине на рішення Вашингтона про збільшення підтримки України. Про це в інтерв'ю "Главреду" сказав експерт з питань міжнародної політики та Близького Сходу Українського інституту майбутнього Ілля Куса, передають Патріоти України.

За його словами, реакції США на зіткнення Су-27 і американського безпілотника були стриманими. "Штати не стали говорити, що їхній БПЛА був збитий військовим шляхом, вони сказали, що були провокації, був зачеплений гвинт і вони його самі збили, щоб він не потрапив до рук росіян. Росія у своєму традиційному ключі повипендрювалася, мовляв, ось, ми показали, як треба. Фактично РФ показала, що вони готові підвищувати ставки в протистоянні зі Штатами й тим самим спробували відсунути червону лінію, яка незримо існувала між ними", - зазначив експерт.

За його словами, поки що у Вашингтоні не визначилися з реакцією. "Але щось робити, напевно, будуть - можливо, це вплине на їхнє рішення про збільшення підтримки України на Рамштайні, але не більше того", - припустив Куса.

Експерт з питань міжнародної політики додав, що зараз Україна лобіює прискорення темпів поставок танків і бронетехніки, отримання далекобійних ракет і винищувачів. "Далекобійні ракети ми ще не отримували, і це найреалістичніше з того, що ми можемо найближчим часом отримати", - припустив він.

Перетворили на брухт: Бійці ЗСУ знищили російський танк із "Джавеліна" (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:44

Бійці з 53-ї окремої механізованої бригади ім. князя Володимира Мономаха успішно ліквідували ворожий танк за допомогою системи "Джавелін". Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передають Патріоти України. . На відеозаписі, опубліковано...

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...