Москва скрегоче зубами: Велика Британія вдвічі збільшить чисельність своїх вояків в Естонії

Велика Британія направить до Естонії 850 військовослужбовців і цим подвоїть чисельність своїх солдатів і офіцерів у складі дислокованої в республіці бойової групи НАТО. Про це заявив британський посол в Естонії Росс Аллен (Ross Allen), повідомляють Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Вони зараз готуються до відправлення. Це близько 850 солдатів, стільки ж, що й у вже розміщеній в Естонії бойовій групі. Ми плануємо, що перші солдати прибудуть цього місяця - у лютому", - повідомив Аллен Естонському телебаченню у п'ятницю, 4 лютого.

Згідно з планом, вони візьмуть участь у найбільших в Естонії навчаннях Siil 2022 (Їжак 2022).

Скільки часу вони будуть у балтійській республіці поки що невідомо. "Можливо, два місяці. Можливо, три місяці. Це залежатиме від того, наскільки серйозною буде ситуація з безпекою в регіоні", - сказав Аллен.

Прибуття додаткових військ в Естонії пов'язують із "концентрацією російських сил" біля кордонів України та Білорусі. Про це заявляв і британський прем'єр-міністр Борис Джонсон.

Велика Британія є провідною країною у бойовій групі НАТО в Естонії чисельністю 1,2 тис. осіб. До її складу входять також військовослужбовці Франції, Данії та Ісландії.

Командувач Силами оборони Естонії генерал-лейтенант Мартін Херем (Martin Herem) у свою чергу зазначив, що британські солдати, що прибувають, будуть дислоковані у військовому містечку в Тапа. "Місця для цього підготовлені", - сказав Херем.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...