Москва спробувала "обнулити" українську державність на рівень палеозою, тобто Кравчука з Фокіним, - Оксана Забужко

Українська письменниця вважає, що Леонід Кравчук в 1990 році злякався протестів.

Відома письменниця Оксана Забужко вважає, що Росія спробувала використовувати главу української делегації в Тристоронньої контактній групі Леоніда Кравчука і його колишнього першого заступника Вітольда Фокіна для "обнулення" України. Про це українка написала на своїй сторінці у Facebook, згадуючи про перший Майдан в 1990 році, передають Патріоти України.

"Я теж підозрюю, що свіжа спроба" обнулити "українську державність на рівень палеозою, тобто Кравчука з Фокіним, – це замовлення Москви. Ці двоє тоді були на доброму рахунку у Кремля", – зазначила Забужко.

Письменниця вважає, що в 1990 році Кравчук злякався українців, які вийшли на протест, більше, ніж Москви. "Тому через рік в Біловезькій пущі навідріз відмовився від "оновленого Союзу", попередньо заручившись результатами референдуму", – підкреслила вона.

Забужко зазначила, що зараз "Москва дає йому шанс виправити свої помилки і роззброїтися перед органами". "Це типово чекістське міфологічне мислення ще сталінського розливу. Але з цього сценарію нічого у них не вийде. Спізнилися, проїхали", – підсумувала письменниця.


"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...