Москва стверджує, що натяк зрозуміла: Шойгу оцінив маневри ядерних B-52 США над Україною з відпрацюванням удару по РФ

Відсутність "шапкозакидательного" настрою у головного вояки Путіна і обережні висловлювання може свідчити, що "Моська" не бажає зайвий раз дражнити "Слона"

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу прокоментував відпрацювання ракетних ударів по території Російської Федерації авіацією США.

Як підкреслив вірний соратник Путіна в ефірі телеканалу Росія 24, навчання американських ВПС проходять за участю великої кількості літаків.

За його словами, американські бомбардувальники імітують нанесення ракетних ударів.

"Якщо раніше це була в основному розвідувальна авіація, то зараз почалися регулярні польоти і заходи з тренуванням, імітацією нанесення ракетних ударів в тому числі за участю великої кількості літаків", - сказав Шойгу.

За його словами, інтенсивність польотів авіації США поблизу російських кордонів останнім часом значно збільшилася.

При цьому міністр нагадав про недавнє наближенні до території Росії американських важких бомбардувальників B-52.

"Ми розуміємо таку активність, розуміємо, з чим вона пов'язана", - додав Шойгу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що над Україною пролетіли три військові літаки ВПС США Boeing B-52 Stratofortress.

Стратегічні ядерні бомбардувальники США B-52H увійшли у повітряний простір України, наблизившись до Криму, після чого навчально "відпрацювали" по півострову.

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...

"Я ніколи не жалкую про минуле": Буданов пояснив свою заяву про ЗСУ в Криму

вівторок, 23 квітень 2024, 8:24

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що на нього планують черговий замах в інтересах росіян, передають Патріоти України. Пряма мова: Там вони зараз планують дещо (замах - ред.), але, як і минулі рази, все в них не вийде... ...