Москва та її новий африканський союзник роблять гарну міну: У Малі розбився другий за рік Су-25, переданий Росією

Другий за останній рік штурмовик Су-25 розбився в Малі. Ці літаки африканській країні поставила РФ у 2022 та 2023 роках. Про це повідомляє видання Defense Express у вівторок, 12 вересня.

Цей літак був єдиним штурмовиком у всій країні. Він упав неподалік від Альмустарата, на північ від регіону Гао ще 9 вересня, пілоти катапультувалися.

Начальник штабу повітряних сил країни Алу Бой Діарр заявив, що катастрофа зі штурмовиком Су-25 відбулася через технічну помилку. Проте, він не виключив фактор поганої погоди.

У Малі раніше розбився ще один російський штурмовик Су-25, який був отриманий у серпні 2022 року. Він розбився напочатку жовтня у міжнародному аеропорту Гао.

Йдеться про Су-25 з реєстраційним номером TZ-25C, який РФ поставила збройним силам Малі на початку 2023 року разом з гелікоптерами Ми-8 та літаками L-39.

<

Нагадаємо, що на військові базі у Малі, яка знаходиться під контролем найманців російської приватної військової компанії Вагнер, помітили турецькі Bayraktar. Ідеться про щонайменше три безпілотники.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...