Москва в пошуках казус беллі: Речниця МЗС Росії Захарова істерить про наступ ЗСУ на Донбасі. Україна відповіла

Офіційний представник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що ЗСУ ведуть наступальні дії в деяких районах Донбасу, повідомляють Патріоти України з посиланням на РИА Новости.

“Гарячі голови київського режиму, відчуваючи, мабуть, повну безкарність, виступають за силове вирішення внутрішньоукраїнської кризи”, – сказала вона.

Представник російського зовнішньополітичного відомства додала, що українські військовослужбовці нібито використовують озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. При цьому Захарова підкреслила, що таку зброю постачають в Україну країни НАТО. Вона зазначила, що про наступальні дії ЗСУ в районі Гранітного та Старомар’ївки нібито свідчать звіти Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

У свою чергу прес-секретар МЗС України Олег Ніколенко в коментарі УП заявив, що озвучена Захарової інформація не відповідає дійсності.

“Такі інсинуації мають одну мету: надати інформаційне прикриття російським військам на тлі загострення ними безпекової ситуації на Донбасі і вздовж українського кордону”, – сказав він.

Ніколенко звернув увагу на те, що звіти СММ ОБСЄ говорять про системні обмеження свободи пересування на тимчасово окупованих територіях, блокування засобів зв’язку і спостереження, загрози особистій безпеці міжнародних спостерігачів з боку збройних формувань РФ.

Прес-секретар МЗС нагадав, що на початку листопада глава ОБСЄ офіційно закликав розблокувати роботу місії в непідконтрольних українському уряду районах, проте Росія даний заклик проігнорувала.

  • Згідно з даними ГУР Міноборони, Росія стягнула до кордону України понад 92 тисячі військових і готується до атаки до кінця січня-початку лютого.
  • Агентство Bloomberg опублікувало дані розвідки США про можливе вторгнення РФ в Україну.

У липні цього року російські війська можуть знову стояти під Києвом: У The Times виклали "лякалку" через зволікання Заходу

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:22

Існує загроза, що в липні 2024 року російські війська знову можуть опинитися під Києвом, а президент України Володимир Зеленський знову звернеться до країн Заходу з проханням не вивозити його, а надати необхідні українській армії боєприпаси, щоб битися...

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...