Москва в шоці: Лукашенко, розповідаючи про "один народ", назвав Росію стороною конфлікту на Донбасі

Так на міжнародній конференції "Європейська безпека: відійти від краю прірви" Лукашенко закликав країни Європи приймати більш активні і дієві заходи, щоб зупинити війну на Донбасі. Голова сусідньої держави заявив, що Білорусь готова зіграти свою роль в миротворчому процесі, якщо на це буде воля і домовленість України і Росії, зазначають Патріоти України."Ми не можемо стояти осторонь. Це і наша Україна. Білорусь, Росія, Україна - це щось єдине. Не хочу сказати "один народ"- це когось бісить. А фактично - один народ. І ми воюємо, не можемо розібратися.

І не треба говорити, що це не конфлікт Росії та України. Тут обізнані люди, і ці заяви нікому не потрібні. Так, не треба ігнорувати керівників невизнаних ЛНР і ДНР. Вони є, їх уникати не можна. Це питання домовленостей. Але важливо, щоб головні сторони вплуталися в розгляд цього конфлікту і прийняли рішення", - видав на гора невгомонний Лукашенко.

Як пишуть російські ЗМІ, прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков не погодився з такою оцінкою.

"Не важливо, хто кого ким вважає, важливо, хто готовий виконувати взяті на себе зобов'язання, а хто не готовий. Головне - важливо допомогти Україні впоратися з цією життєво важливою для неї проблемою південного сходу, допомогти Україні вирішити цю проблему ", - зокрема заявив "язик" Путіна.


У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...