Москва вдалась до фінальної стадії газового шантажу Європи: Постачання "Північним потоком" зупинено

У Європейському союзі підозрюють, що Москва цього разу зупинить постачання газу під виглядом ремонту труби.

Постачання газопроводом Північний потік зупинено на десять днів з 11 по 21 липня. Про це у неділю, 10 липня, повідомило російське видання ТАСС, передають Патріоти України.

Там розповіли, що профілактично зупинки для технічного обслуговування газопроводу проводяться раз на рік і зачіпають весь ланцюжок видобутку та доставки газу. Однак "ніколи раніше профілактичний ремонт газопроводу не викликав такої уваги".

Повідомляється, що оператор заздалегідь погодив графік та план робіт із партнерами з транспортування газу. Таким чином, єдиним маршрутом постачання російського газу до країн Західної та Центральної Європи залишається ГТС України. У Газпромі повідомили, що Україна нібито підтверджує заявки обсягом близько 40 млн куб. м на добу.

Північний потік - газопровід з Росії до Німеччини, що проходить по дну Балтійського моря. Будівництво розпочалося у 2010 році, постачання газу по обох нитках стартувало восени 2012 року. Максимальна пропускна спроможність газопроводу становить 55 млрд куб. м на рік.

Відомо, що 14 червня Газпром скоротив постачання газу Північним потоком зі 167 до 100 млн куб. м за добу пояснивши це затримкою з ремонтом газоперекачувальних агрегатів німецької компанії Siemens. У корпорації заявили, що їх ремонтували на заводі в Канаді, і тепер не можуть повернути через санкції країни проти Росії.

Нагадаємо, Україна розчарована рішенням Канади щодо повернення до Німеччини відремонтованих компанією Siemens Canada турбін Північного потоку-1 і просить уряд скасувати його.

Через антисемітські гасла: Кандидатку в президенти США затримали під час пропалестинської акції

неділя, 28 квітень 2024, 20:28

Під час студентських демонстрацій в американських кампусах проти війни в Секторі Гази поліція затримала сотні людей. Серед них – кандидатка у президенти США від Партії зелених Джилл Стайн. Про це пише BBC, передають Патріоти України. Прессекретар Джилл...

У Росії знищили два тепловози - ГУР Міноборони (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 19:44

У Росії 26 та 28 квітня невідомі спалили два тепловози, повідомляють Патріоти України. Перший тепловоз ЧМЕ-3 був знищений у Владикавказі, другий — марки 2ТЕ10М — в Оренбурзі, повідомили в ГУР Міноборони України. Українське розвідувальне відомство також...