Москва вициганіла у Ірана велику кількість ударних безпілотників для війни проти України, - розвідка США

Іранська армія має дрони, здатні подолати без посадки тисячі кілометрів, чого не скажеш про відсталий ВПК РФ та їх "другу армію в світі".
Розвідці Сполучених Штатів стало відомо, що Іран має намір надати Росії кілька сотень безпілотних літальних апаратів, включаючи бойові. Про це заявив радник із національної безпеки США Джейк Салліван на брифінгу у понеділок, 11 липня, передають Патріоти України.

За словами політика, в Україні РФ зазнала великих втрат у військовій техніці, а утримання захоплених територій на сході "проходить зі збитками для підтримки її власної зброї".

У зв'язку з цим, як зазначено, Москва звернулася до Тегерана з проханням передати їй нові дрони. Керівництво Ірану погодилося зробити це за прискореною процедурою.

"Наша інформація також вказує на те, що Іран готується навчити російські сили використанню цих БПЛА, а початкове тренування заплановане вже на початок липня. Незрозуміло, чи поставив Іран уже якісь із цих БПЛА до Росії", - сказав Салліван.

Радник додав, що Тегеран надав аналогічні безпілотні літальні апарати єменським повстанцям-хуситам для нападу на Саудівську Аравію до того, як на початку цього року було досягнуто припинення вогню.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, з початку повномасштабного вторгнення Росії захисники знищили 676 російських БПЛА оперативно-тактичного рівня.

Як повідомлялося, у 2021 році командувач Корпусом вартових Ісламської революції Хосейн Саламі заявив, що іранські військові мають у своєму розпорядженні безпілотники, здатні подолати без посадки сім тисяч кілометрів.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...