Москва забрехалась вкінець, а бази даних через "Дію" зламати не вдалось: Мінцифри вказує на причетність РФ до кібератаки проти України

16 січня Міністерство цифрової трансформації заявило, що за потужною кібератакою на Україну стоїть Росія, а її метою є залякування громадян нашої держави і дестабілізація всередині країни, зазначають Патріоти України.

"Станом на зараз можна сказати, що всі докази вказують на те, що за кібератакою стоїть Росія. Москва продовжує вести гібридну війну та активно нарощує сили в інформаційному та кіберпросторах.

Найчастіше кібервійська Росії працюють проти США та України, намагаючись за допомогою технологій похитнути політичну ситуацію. Остання кібератака — один із проявів гібридної війни Росії проти України, яка триває з 2014 року.

Її ціль — не тільки залякати суспільство. А дестабілізувати ситуацію в Україні, зупинивши роботу державного сектору та підірвавши довіру до влади з боку українців. Цього вони можуть досягти, вкинувши в інфопростір фейки про вразливість критичної інформаційної інфраструктури та про "злив" персональних даних українців… Тому закликаємо українців не піддаватися паніці. Усі персональні дані перебувають під надійним захистом у держреєстрах", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначили, що Держспецзв'язку разом із СБУ та Кіберполіцією продовжують розслідувати кібератаку на сайти органів державної влади.

Мінцифри також наголошує, що "Дія" не зберігає персональні дані українців, а усі вони розміщені "у відповідних реєстрах, які надійно захищені". Застосунок є тільки "мостом" між інформацією з держреєстрів та користувачем.


"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...

Паніка наростає: Росіяни готуються відбивати атаки українських ДРГ у Севастополі, - "Атеш"

четвер, 28 березень 2024, 18:45

Активісти партизанського руху "Атеш" установили, що російські окупанти готуються до відбиття атак українських диверсійно-розвідувальних груп у тимчасово окупованому Севастополі. Про це інформує рух спротиву "Атеш".Партизани постійно відслідковують пере...