Москва затаїла подих? Штаб Зеленського розповів, як повертатимуть окуповані території України

Місію донести бачення фаворита президентських перегонів взяв на наразі його головний політичний радник Дмитро Розумков

Реінтеграція зокрема Донбасу за сценарієм Путіна-Медведчука неможлива, як і проведення чесних та демократичних виборів під п'ятою російських окупантів. Такі висновки можна зробити з виступу спікера передвиборчого штабу Зеленського Дмитро Разумков на третьому форумі українських лібералів "Люди важливі", зазначають Патріоти України.

"Що стосується війни на сході і Мінських угод, дійсно, "Мінськ"- не ідеальний, з ним багато питань, і протягом багатьох місяців це питання буксує, але, на жаль, ніхто не може запропонувати іншої альтернативи. До Мінського процесу прив'язані всі ці санкції, які на сьогодні діють щодо Російської Федерації, і змінити весь цей процес буде дуже важко", - сказав політолог,

Д.Разумков зазначив, що попри його недосконалість, Мінський процес цілком прийнятний. "Інше питання, що Росія все, як завжди, намагається перевернути з ніг на голову і піти в зворотному порядку - спочатку провівши вибори. Це можна назвати, як завгодно, але провести сьогодні демократичний процес на окупованій території - просто неможливо", - заявив спікер штабу В.Зеленського.

Тому, за його словами, єдиним шляхом вирішення конфлікту на Донбасі є спільні дії України та міжнародних партнерів, зокрема, дипломатичним шляхом.

Д.Разумков також заявив, що повернення окупованих територій Донбасу і Криму має відбуватися виключно на умовах України.

Що стосується європейської та євроатлантичної інтеграції України, то, за словами представника штабу В.Зеленського, "цивілізаційний вибір країни був зроблений давно". "Він (вибір - ред.) був підтверджений у 2014 році, загибеллю людей на Майдані під час Революції гідності, він підтверджується тим, що українська армія відстоює наш суверенітет на сході країни, але це ще важкий шлях, який нам належить пройти", - сказав Разумков.

"Якщо ми говоримо про інтеграцію до Північноатлантичного альянсу - так, це дійсно важливо і, на жаль, чи, на щастя, іншої альтернативи руху України в цьому напрямку немає", - додав радник Зеленського.

Разом з тим Д.Разумков закликав політиків не спекулювати на цьому питанні.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...