Москві буде горе: Байден чітко сформулював позицію Білого дому щодо "незначного" вторгнення російських військ в Україну

Будь-яке порушення українського кордону вважатиметься вторгненням, заявив він у четвер, аби ясно дати зрозуміти президентові РФ Володимиру Путіну неприйнятність будь-якого руху російських військ в Україну, зазначають Патріоти України.

"Якщо мобілізовані російські підрозділи перетнуть український кордон, це буде вторгненням. Воно буде зустрінуте жорсткою і скоординованою економічною відповіддю, яку я детально обговорив із нашими союзниками. Якщо Путін зробить цей вибір, Росія заплатить високу ціну", - сказав Байден журналістам у Білому домі.

Байден спробував прояснити політику США щодо можливого російського вторгнення в Україну після своїх слів щодо реакції на "незначне вторгнення".

"Я був абсолютно чітким із президентом Путіним. У нас немає непорозуміння у цьому питанні", - додав президент США.

Президент Володимир Зеленський заявив, що не буває "незначних агресій або незначних жертв" у відповідь на вчорашні слова Байдена. Під час прес-конференції, присвяченій року з дня початку його президентства, президент США заявив, що країни НАТО не знають, як діяти, якщо Росія почне повномасштабне вторгнення. У той же час він припустив, що "незначне вторгнення може коштувати Росії менше".

Ця фраза спантеличила українських дипломатів, речниці Білого дому Джен Псакі довелося пояснювати, що Байден мав на увазі "дії невоєнного характеру".

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...