Москво, можна істерити: У Польщі починаються масштабні міжконтинентальні маневри американської армії

Ціль - вдосконалити перекидання військ через Атлантику задля відбиття російського наступу у Європі

У вівторок, 14 липня, почнуться нові навчання американської армії, в яких візьмуть участь і польські військові, повідомляють Патріоти України з посиланням на Polskie Radio.

Навчання «Emergency Deployment Readiness Exercise», які відбудуться під командуванням Міністерства оборони США, покликані перевірити готовність американських військ до швидкої передислокації через Атлантику в рамках союзницької допомоги європейським країнам. З 14 по 23 липня в Європу буде перекинуто американський бронетанковий підрозділ.

Навчання розділене на три етапи. Спочатку солдати США перетнуть Атлантику. Наступний етап передбачає отримання важкого обладнання на полігоні Берген-Гон і його перевезення на полігон в Дравсько-Поморському. На третьому етапі польські та американські військові візьмуть участь в об’єднаному вогневому навчанні.

З 5 по 19 червня на полігоні в Дравсько-Поморському польські та американські війська провели об’єднані вчення «Allied Spirit» з участю 6000 солдатів. Метою «DEFENDER-Europe 20» є формування стратегічної готовності до підтримки національної оборони США і до досягнення головних цілей НАТО (у тому числі відлякування потенційного агресора).

Міністерство національної оборони зазначає, що, враховуючи епідемічну ситуацію під час навчань, будуть застосовуватися всі необхідні заходи, щоб забезпечити захист учасників навчань та місцевого населення від поширення Covid-19.

Нагадаємо, 10 липня Середземноморська військово-морська група НАТО на чолі з ракетним фрегатом Іспанії Álvaro de Bazán (F-101) взяла курс на північно-західну акваторію Чорного моря, де невдовзі відбудуться багатонаціональні навчання у районі портів Бургас та Одеса.

Чомусь прозвали "Покидьком": Українські танкісти розповіли про плюси і мінуси Challenger 2 у бою

четвер, 25 квітень 2024, 7:39

Велика Британія передала Україні 14 танків Challenger 2. Бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади розказали про застосування машин на полі бою. Про це йдеться у репортажі hromadske, передають Патріоти України. Військові кажуть, що Challenger 2 — ц...

"Кожен день я чую новини з фронту": Боєць ГУР різко висловився про те, що потрібно змінити в армії

четвер, 25 квітень 2024, 7:30

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” повернувся у стрій після 13 місяців перебування у російському полоні та продовжує виконувати завдання по знищенню окупантів. В ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA військовий відповів, які зміни ...