Москвичі розповіли про життя у Росії під час війни з Україною

Росіяни продовжують перейматися буденним життям попри те, що їхній уряд розв’язав криваву війну проти України і своїми діями сприяв зростанню інфляції на енергоносії у світі. Про це йдеться у великому матеріалі The New York Times, передають Патріоти України.

Днями на Красній площі у Москві відбулося масштабне свято за участю російських елітних десантних військ та військових з "дружніх" до Росії країн.

Одна з глядачок, що радісно вітала бойовий танець військових під час шоу, заявила журналістам, що її життя за цей проміжок часу (початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну) особливо не змінилось: "Насправді нічого не змінилося. Звісно, зросли ціни, але це можна й потерпіти".

У повсякденному житті Москви, схоже, мало що змінилося, констатують журналісти. У столичних мешканців є фінансові ресурси, щоби витримати значне зростання цін, на відміну від інших регіонів РФ.

Працюють ТЦ, музеї і театри, молодь лише шкодує про закриття окремих крамниць, які покинули Росію після 24 лютого. Місто заполонили рекламні білборди з російськими військовими, побільшало масових заходів, у яких ті беруть участь.

Під час армійських ігор у Підмосков’ї на російські танки подивитися зібралися тисячі глядачів. 34-річний Ілля у коментарі The New York Times заявив, що "дуже хотів побачити" ці танки у реальному житті і привіз з собою двох дітей 4 і 11 років. "Я думаю, що будь-яка війна погана. Я не кажу, що підтримую "спеціальну воєнну операцію", чи не підтримую. Проте я довіряю керівництву своєї країни, і якщо воно каже, що треба, – значить треба", - відповів росіянин.

Інші глядачі стверджували, що після того, як побачили на полігоні "Кинджали", якими Росія б’є по українських містах, вони "відчули себе сильнішими".

Наприклад, 55-річний росіянин Андрій сказав, що демонстрація зброї повернула його у ті дні, коли Радянський Союз був "сильною світовою державою, яку усі боялися": "Коли бачиш це – віриш, що у твоїй країні все добре, що все так і має бути. Ми виховані у радянських традиціях, і ми любимо свою Батьківщину. Це викликає у нас гордість".

Також журналісти помітили на полігоні малих дітей, яких саджали на танки з написами "Бий фашистів". Люди різних років стріляли з автоматів, однак кіоски, де можна було підписати контракт з ЗС РФ, були порожні.

Москва намагається тиснути на "всіх напрямках": Росія готує диверсії по всій Європі, - FT

неділя, 5 травень 2024, 17:48

Росія активно готується до проведення диверсій, зокрема, вибухів та підпалів на території Європи. При цьому, її не бентежать можливі жертви серед цивільних. Про це пише FT, передають Патріоти України. Акти саболтажу уже відбувається. Розвідки країн Євр...

"Підриваються наші бійці та техніка": Російські окупанти скаржаться на українські ДРГ, які заходять із Сумщини

неділя, 5 травень 2024, 17:43

Російські окупанти скаржаться, що українські ДРГ активізувалися з боку Сумщини і створюють проблему для їхнього особового складу та техніки. Про це розповів командир російської інженерно-саперної роти, передають Патріоти України. За його словами, украї...