Моссад запобіг ліквідації Руді Джуліані іранським дипломатом

Іранський дипломат планував вбивство американського політичного діяча Руді Джуліані, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

За теракт був відповідальний 48-річний Ассадолла Ассада, який раніше працював у Відні. Зараз він і ще двоє підозрюваних очікують суду в Бельгії. У разі звинувачення, Ассаду загрожує довічне ув'язнення.

За словами прокуратури, атака планувалася на мітингу в Вільпент, Франція 30 червня 2018 р. Крім Джуліані, на ньому повинні були бути присутніми члени Палати представників США і кілька британських політиків.
В останній момент в передмісті Брюсселя була зупинена пара бельгійців іранського походження, які заявили, що їдуть у відпустку на автомобілі. Зазначається, що Амір Саадун і Насім Наамі раніше зустрічалися з Ассадом в Pizza Hut.
За повідомленням New York Times, представники ізраїльських спецслужб «Моссад» попередили місцеву поліцію про теракт. Вони повідомили, що Ассад вручив виконавцям пакет з потужним вибуховою речовиною.
У пакеті виявили 550 грамів готового до використання тріпероксіда тріацетона (TATP), «загорнутого в пластик і захованого в підкладці косметички». А також цифровий дистанційний спусковий механізм і блокнот з інструкціями. Ця речовина використовувалася під час теракту в метро і аеропорту Брюсселя в 2016 році. Служба державної безпеки Бельгії (VSSE) вважає, що Ассад працював на Управління внутрішньої безпеки Ірану.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...