Мости під вогневим контролем: ЗСУ вийшли на зручні позиції для контрнаступу на Херсонщині

На Херсонському напрямку бійці ЗСУ вийшли на позиції, які дозволяють армії здійснювати вогневий контроль за мостами через Дніпро, також є прогрес на Новокахівському напрямку. Про це повідомляє військовий експерт Дмитро Снєгирьов для АрміяInform, передають Патріоти України.

Українська армія успішно просувається углиб окупованих територій Херсонської області. При цьому бійці дотримуються тактики уникнення жертв серед мирного населення.

Офіційні заяви про те, що потрібно залишати окуповані території Херсонської та Запорізької областей, говорять про те, що армії потрібно дати можливість завдавати точкових ударів по місцях скупчення ворога та його техніки. А той факт, що повідомлення спрямоване ще й на Запорізьку область, вказує на наявність планів у ЗСУ на просування і в цій області.

ЗСУ просунулися вглиб захопленої Херсонщини настільки, що вони вже можуть контролювати мости через Дніпро. Це ставить під загрозу логістичне забезпечення окупантів. Також наголошується, що одна з ключових цілей ЗСУ в Херсонській області — взяття під контроль Нової Каховки, де є дамба, що обмежує подачу води в окупований Крим. Звільнення цього населеного пункту, на думку експерта, дозволить говорити про якісний злам у військовому протистоянні.

До того ж звільнення Нової Каховки зруйнує плани ЗС РФ збудувати сухопутний коридор із Криму до ОРДЛО.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...