Моторошні подробиці: Українець розповів про пережиті тортури з боку росіян (відео)

У свої 53 роки українець Микола Савчук з Андріївки навіть уявити не міг, з якими знущаннями і тортурами йому доведеться зіткнутися, на які звірства і жорстокість здатні люди, що в реальному житті, а не в кіно, він зустріне справжніх садистів - росіян. З непрацюючою рукою, уламком в спині і раною на гнилій нозі він — один з небагатьох — вирвався з лап окупантів. Чоловік пам'ятає до дрібниць, як з нього знущалися і які експерименти ставили "російські брати". Про це йдеться в сюжеті проекту FreeДом, передають Патріоти України.

Чоловік згадує, що вийшов з льоху, коли його схопили. Миколу разом з односельцями відвезли в ліс, де їм довелося спати на землі цілий тиждень. А тоді температура повітря опускалася нижче нуля, вночі всі так тремтіли, що у багатьох стерлись зуби.

Потім, за словами чоловіка, у них примусово брали кров, дуже багато. Він два дні відходив після цього. Потім його відправили до Білорусі, де з нього продовжували знущатися російські лікарі. Потім Миколу відправили до Курська, де на нього чекали садисти-ОМОНівці. Полонених перевиховували і намагалися прищепити любов до "русского мира", змушуючи з самого ранку співати гімн РФ.

Чоловік каже, що йому дуже пощастило, що він потрапив до списку за обміном. Його перевезли до Севастополя, а вже далі під Запоріжжям його обміняли. Цілих 1,5 місяця Микола перебував у "дружніх обіймах" росіян.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....