"Моцарт" vs "Вагнер": Добровольці зі США створили угруповання для допомоги українським військовим

Ветерани військ спеціальних операцій США створили в Україні угруповання "Моцарт" на противагу російським найманцям з ПВК "Вагнера". Вони організували для захисників України кілька навчально-тренувальних таборів у районі бойових дій. На сьогодні в них було навчено понад 2500 українських військових, передають Патріоти України.

Як пише The New York Times, очолює групу ветеранів, які проводять навчання та консультують бійців ЗСУ, полковник спеціальних операцій Корпусу морської піхоти у відставці Ендрю Мілберн.

За його словами, близько двох десятків ветеранів стали називати себе Mozart Group (угруповання Моцарт) як відповідь приватній російській військовій компанії Вагнера, яка фактично є нелегальною армією російського диктатора Володимира Путіна. Бойовики ПВК Вагнера залучалися до війни РФ проти України.

Ветерани-добровольці зі США створили тренувальні табори поблизу місця бойових дій, в яких було підготовлено вже кілька тисяч українських військових.

"Моцарт" пропонує базові військові інструкції для солдатів, які відправляються на фронт, і періодичні заняття з користування американською зброєю. Наприклад, протитанковою ракетою Javelin, яка запускається з плеча. Також американці консультують українських бійців Сил спеціальних операцій.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...