Мотивація окупантів стає мізерною, коли вони стикаються з опором наших героїчних захисників і захисниць, - Резніков

Міністр обороні Олексій Резніков звернувся до українців за підсумками чотирьох днів повномасштабної війни із Росією, передають Патріоти України.

Олексій Резніков повідомив, що за чотири доби втрати російських окупантів склали понад 5,3 тис. осіб. А у полоні у українців опинилися сотні солдат та офіцерів. Він розповів, що більшість полонених зовсім юні хлопці, яких Кремль перетворює на злочинців, робить вбивцями.

«Частину з них обманули, частину зазомбували пропагандою чи залякали. Загалом видно, що мотивація більшості загарбників є невисокою. Вона стає зовсім мізерною, коли вони стикаються з опором наших героїчних захисників і захисниць. І відчувають міць української зброї. Та коли бачать, що їх ніхто не зустрічає з квітами. Навпаки — називає фашистами і вимагає забратися геть!» — пояснив він.

Він також розповів, що Міністерство оборони України підтримало міжнародної ІТ-спільноти: російським солдатам пропонується вибір, загинути на війні або отримати повну амністію та 5 млн рублів компенсації, якщо вони складуть зброю і добровільно здадуться у полон. Резніков зазначив, що кошти для забезпечення цієї акції збирають лідери світової ІТ-індустрії.

"Вони зацікавлені": РФ може затягнути війну ще на роки, - експерт

четвер, 16 травень 2024, 10:25

Кремль буде намагатися затягнути війну якнайдовше або змусити Україну піти на замороження конфлікту. Таку думку в ефірі телемарафону висловив військовий експерт, директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. "Ясне діло, що вони (рос...

Нова "бавовна" так не минулась: ЗМІ повідомляють про знищення заправної станції на "Бельбеку" після атаки (відео)

четвер, 16 травень 2024, 9:59

На аеродромі "Бельбек" у тимчасово окупованому Криму після другої атаки в ніч на 16 травня, ймовірно, знищено заправну станцію.. "На військовому аеродромі "Бельбек" у Криму внаслідок сьогоднішньої нічної атаки знищено заправну станцію", - йдеться у пов...