"Мотиви Пригожина не складно зрозуміти": У ЗСУ розповіли про ситуацію в Бахмуті і пояснили, що стоїть за заявами ПВК "Вагнер"

У Бахмуті, де вже понад 10 місяців тривають жорсткі бої, ситуація залишається складною. Проте Збройні сили України контролюють низку будівель. Таку заяву зробив речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий. Про це він сказав в інтерв’ю "РБК - Україна", передають Патріоти України.

"Ми тримаємо низку будівель. І в нас ще є там фортифікаційні споруди, окопи, опорні пункти, зокрема і в південно-західній частині міста. У неділю Сили спеціальних операцій та прикордонники публікували відео з самого Бахмута", – сказав Череватий.

Він додав, що мотиви заяви засновника ЧВК "Вагнер" Євгена Пригожина не складно зрозуміти, якщо подивитись попередні аналізи.

"Ми казали, що у "вагнерівців" дуже великі втрати і закінчується особовий склад, на відміну від боєприпасів. У них немає снарядного голоду – у них серйозні проблеми з людьми. Поповнювати немає звідки, втрати величезні. Відтак, щоб, напевно, зберегти залишки свого особового складу та репутації, йому нічого не залишається, крім того, щоби придумати таку спеціальну інформаційну операцію: мовляв, я вже переміг і йду, а далі хай розбирається регулярна армія, яку він сам же критикує і каже, що вона ні на що не здатна. Ось така країна сюрреалізму", – пояснив речник.

Череватий зауважив, що найцікавіше у цій ситуації те, що Пригожина навіть привітав кремлівський диктатор Путін.

"Тобто він, по суті, вітає ватажка терористичного угруповання, яке поза всіма законами Російської федерації. Це просто ознака повної деградації цієї держави. І тим самим він підкреслює, що лише "вагнерівці" за останні багато місяців виявилися боєздатними. Фактично, крім них під час цього фейкового великого наступу більше ніхто з російських військ нормально не воював", – додав він.

Череватий уточнив, що наразі українські захисники контролюють невеликий плацдарм. Це необхідно для недопущення повного взяття росіянами міста. І туди є можливість доставляти боєприпаси та все необхідне для оборони.

При цьому Сили оборони намагаються просуватися по місту, хоча на цьому напрямку у ЗСУ немає переваги ні в чисельності особового складу, ні в техніці. Протягом тижня українським захисникам вдалося просуватися від 150 до 2 кілометрів на добу.

"Але де є можливість, де завдяки своїй зібраності, правильній тактичній побудові, використанню комбінованої західної та радянської зброї ми проводимо контратаки і рухаємося. […] Ми, на відміну від них, не придумуємо якісь легенди, що це великий наступ тощо. Це проходить в рамках успішної оборонної операції на Бахмутському напрямку. Чому вона успішна? Тому що ми досягли головних цілей. Ми не дали їм прорватися, поламати наші бойові порядки, знищити наше угруповання, що там воює, оточити його. І крім того, ми нанесли їм колосальні втрати", – резюмував речник Східного угруповання військ ЗСУ.

Окуповані території мали залишитися за Росією: Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку слуги Зеленського та представники Путіна узгодили 15 квітня 2022 року

субота, 27 квітень 2024, 7:38

Через кілька тижнів після російського вторгнення в Україну могла бути укладена мирна угода, стверджує німецьке видання Die Welt з посиланням на документ, який є у їхньому розпорядженні. Умови припинення війни були прописані у проєкті договору на 17 сто...

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...