Мова йде про мільярди: Норвегія надасть Україні п'ятирічну програму військової допомоги

Влада Норвегії вирішила надати Україні п'ятирічну програму військової допомоги на суму 7 млрд євро. Про це стало відомо за результатами зустрічі прем'єр-міністра Норвегії Йонаса Гар Стере і генсека НАТО Єнса Столтенберга, повідомляють Патріоти України із посиланням на норвезьке МЗС.

"Ми будемо підтримувати Україну скільки необхідно. В межах програми підтримки України Норвегія надасть військову, гуманітарну та цивільну допомогу на загальну суму 75 млрд норвезьких крон (7 млрд євро) протягом п'яти років", - сказав прем'єр-міністр країни.

Водночас сторони погодились, що сприяння довгостроковій співпраці між НАТО і Україною є важливою метою. "Членство в НАТО було наріжним каменем норвезької політики безпеки з моменту заснування Альянсу в 1949 році і має вирішальне значення зараз, коли в Європі знову точиться війна", - підкреслив Стере.


Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...