Мова йтиме про Україну: У Лаврова розповіли, про що Путін попросить Байдена на зустрічі

На зустрічі в Женеві російський і американськи й президенти Володимир Путін і Джо Байден мають намір обговорити Україну. Про це заявив заступник глави МЗС Росії Сергій Рябков в коментарі «РІА Новини», передають Патріоти України.

«Я вважаю, що Байден почує чітке пояснення, чому всі ці стогони і заклики, адресовані Москві і з Вашингтона, і з європейських столиць, не за адресою», - додав Рябков.

За його словами, Путін має намір просити Байдена підтримати «прямий діалог» України з самопроголошеними "республіками" і виконання «Мінська-2». Також він додав, що якщо Вашингтон почує це і погодиться підтримати Мінські угоди, то сторони активно просунуться в урегулюванні конфлікту на Донбасі.
Нагадаємо, 24 травня відбулися консультації представників США і РФ, за підсумками яких сторони зробили заяву про наміри продовжити переговори в рамках американо-російського саміту. Більш того, 25 травня в Білому домі і Кремлі виступили із заявою про те, що саміт Вашингтона і Москви, в рамках якого відбудеться зустріч Байдена і Путіна, пройде 16 червня в Женеві. Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков уточнив, що Байден і Путін обговорюватимуть проблеми в стосунках США і Росії. Разом з тим, за його словами, політики можуть поговорити і про Україну.

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...