"Може бути кілька наслідків": Експерт пояснив, як може вплинути ескалація між Ізраїлем та Іраном на Україну

У ніч із 13 на 14 квітня Іран У ніч на 14 квітня Іран здійснив масований комбінований удар по Ізраїлю, використавши для цього близько 400 засобів ураження, серед яких були як дрони-камікадзе, так крилаті й балістичні ракети. Попри те, що завдяки допомозі США та Британії майже всі цілі були знищені за межами країни, Тель-Авів пообіцяв відповідь Тегерану. Ескалація між Ізраїлем та Іраном може мати серйозні наслідки, зокрема й для України. Про це розповів український дипломат, експерт-міжнародник Руслан Осипенко в інтерв'ю OBOZ.UA. За його словами, ситуація для України може ускладнитись, передають Патріоти України.

"Тут кілька наслідків може бути. По-перше, це відверне увагу і ресурси всього Заходу, який нам допомагав, стояв за нашим плечем. З іншого боку, це зменшуватиме ресурси для Москви, тому що є також той самий Іран, Хамас. Вони будуть втягнуті у цю війну і їм буде вже не до допомоги Росії. Тобто Росія, що вона має, які ресурси, з тими ресурсами вона і буде воювати. Ми, ті, що маємо ресурси, з тими й будемо воювати. Тому така ситуація буде складна", – пояснив дипломат.

За його словами, від ескалації цього конфлікту може постраждати не лише Україна, а весь світ. Адже може початись третя світова війна, адже в неї вступлять великі ядерні держави. "Може початися серйозна війна, наступний крок протистояння – це коаліція арабських країн, мусульманські країни можуть створити коаліцію для війни з Ізраїлем, щоб остаточно розв'язати Ізраїльське питання. Тобто скинути його в море, а цього не допустять Сполучені Штати й низка європейських країн, та ж Франція, та ж Британія, це все ядерні країни. Уявіть собі, як буде розвиватися, який може бути сценарій розвитку конфлікту", – сказав Руслан Осипенко.

На концерті Кобзона аншлаг, у ворога масова утилізація бронетехніки: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 30 квітня

вівторок, 30 квітень 2024, 7:53

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 30.04.24 орієнтовно склали:

Свій план: Кім Чен Ин розраховує відновити економіку КНДР завдяки зв’язкам з Росією, - FT

вівторок, 30 квітень 2024, 7:44

Президент Північної Кореї Кім Чен Ин намагається посилити зв’язки з Росією для відновлення економіки КНДР. Відносини російського диктатора Володимира Путіна та Кім чен Ина значно зміцнилися після початку повномасштабного вторгнення Росії до України. П...