"Може, Франціїї вже час залишити блок?": Політолог прокоментував скандальну заяву Макрона про НАТО

Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про непотрібність збільшувати фінансування НАТО в черговий раз озвучив позицію, яка не тільки підриває єдність Альянсу, а й ставить під сумнів необхідність існування такого об'єднання в подальшому. Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політичний експерт, блогер Михайло Бесараб, передають Патріоти України.

На його думку, президент США, або краще глава Держдепу, повинні прямо запитати Еммануеля Макрона про те, чи не переросла випадково Франція рівень НАТО і чи не бажає ця супердержава покинути блок. Охочих претендентів на її місце досить. На Сході Європи, можна сказати, черга утворилася. Навіщо Франції мучитися в НАТО? Країна прекрасно почувала б себе в якості молодшого партнера Китаю або Росії. Або Ірану, наприклад.
Політолог зазначає, що нові східноєвропейські учасники НАТО істотно б посилили блок, надали б йому своєю участю додатковий імпульс і сенс. У цьому можна навіть не сумніватися.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...