Може, і нашого вже промосковського Бєню за компанію приберуть? Глава МЗС Британії заявила, що "путінським олігархам ніде буде сховатися" від санкцій через агресію РФ проти України

Лондон, як відомо, одна з найулюбленіших локацій російських бізнесменів у світі. Трасс повідомила, що британський уряд готує зміни до санкційного законодавства Великобританії

Російські олігархи не зможуть сховатися від санкцій Великобританії, якщо Росія вирішить вторгнутися до України. Про це заявила міністерка закордонних справ Великобританії Ліз Трасс в інтерв'ю каналу Sky News 30 січня, зазначають Патріоти України.

Вона повідомила, що цього тижня оголосить про "покращення законодавства про санкції", щоб вони могли охоплювати "більше російських інтересів, які безпосередньо стосуються Кремля". За її словами, "будь-яка компанія, яка становить інтерес для Кремля і режиму в Росії, може стати мішенню", тому "путінським олігархам або російським компаніям, які займаються підтримкою російської держави, ніде буде сховатися".

Глава британської дипломатії не відкидає того, що жорсткіші санкції можуть передбачати конфіскацію лондонської власності російських олігархів у Великобританії, зазначив канал.

На тлі загрози російського вторгнення Великобританія послідовно підтримує Україну, зокрема надає військову допомогу та готує санкції проти РФ на випадок вторгнення. Джонсон неодноразово закликав РФ до деескалації. Нове вторгнення в Україну для Росії буде болючим і кривавим, наголошував він.

26 січня Трасс заявляла, що Великобританія розробляє законопроєкт щодо посилення санкцій проти Росії, якщо війська РФ розпочнуть нове вторгнення в Україну. Обмеження можуть стосуватися безпосередньо російського президента Володимира Путіна.

Видання Financial Times із посиланням на джерела повідомляло 27 січня, що Великобританія та ЄС за підтримки США готуються ввести санкції проти нових російських газових проєктів, якщо Кремль розпочне повномасштабне вторгнення до України.

Контекст: Навесні 2021 року Росія нарощувала війська поблизу кордону з Україною та в окупованому Криму. Наприкінці жовтня американські ЗМІ почали повідомляти, що Росія знову стягує війська до кордону з Україною. За даними Міноборони України станом на 28 січня, поблизу українського кордону зараз майже 112 тис. військових РФ, із морським та авіаційним компонентом – приблизно 130 тис.

Країни Заходу та НАТО неодноразово закликали Росію до деескалації.

У Білому домі заявили 18 січня, що Росія може будь-якої миті розпочати вторгнення в Україну. Зокрема, у США стурбовані переміщенням російських військ на навчання до Білорусі. США, як каже заступниця держсекретаря США Венді Шерман, бачать усі ознаки того, що президент РФ Володимир Путін має намір застосувати військову силу проти України "зараз або, можливо, в середині лютого". Проте невідомо, чи ухвалив він остаточне рішення, зазначила вона.

24 січня після засідання РНБО, на якому розглядали, зокрема, питання нацбезпеки, президент України Володимир Зеленський сказав, що "все спокійно, причин для паніки немає". Секретар РНБО Олексій Данілов того самого дня заявив, що повномасштабне вторгнення Росії зараз неможливе, і наголосив, що приводів для паніки немає.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...