Може Кишинів запитати спочатку? Румунія знову закликала Україну відмовитись від вживання терміну "молдовська мова"

Питання приналежності до спільної нації не є однозначним серед громадян Молдови. Однак більшість з тих, хто орієнтується на євроінтеграцію готові вважати себе румунами.

Дмитро Кулеба та Богдан Ауреску

Міністр закордонних справ Румунії Богдан Ауреску в телефонній розмові з українським візаві Дмитром Кулебою напередодні закликав Київ відмовитись від використання поняття "молдовська мова". Про це йдеться в пресрелізі румунського МЗС.

Розмова Ауреску й Кулеби, серед іншого, стосувалась питання прав румунської громади в Україні та української громади в Румунії на основі попередніх домовленостей про діалог.

"Посилаючись на нещодавні кроки, здійснені Кишиневом на виконання рішень Конституційного суду Молдови про правильне визначення офіційної мови цієї держави – румунської мови, Ауреску повторив прохання до української влади вжити необхідних заходів для визнання неіснування так званої "молдовської мови", – йдеться в повідомленні МЗС Румунії.

Може вражати цілі не лише у морі але і в річках: ЗС РФ уперше застосували свій дрон-камікадзе, на кшталт українського Magura-5 (відео)

середа, 15 травень 2024, 2:35

У Російській Федерації заявили, що вперше застосували в Україні новий морський дрон-камікадзе. Відповідне відео опублікувала команда Telegram-каналу "Там за туманами", яка називає себе розробником апарату. В описі зазначено, що канал веде чинний офіцер...

Удар з півночі не дав бажаного ефекту ворогу на сході: ЗСУ відновили втрачені позиції на Харківщині

середа, 15 травень 2024, 1:45

Українські військові відновили втрачені раніше позиції та покращили тактичне положення на окремих ділянках Куп'янського напрямку. Про це увечері у вівторок, 14 травня, повідомив Генеральний штаб ЗСУ. . "Ситуація в районах бойових дій залишається склад...