​"Може, мене з кимось переплутали?": Кличко відреагував на закиди Зеленського у корупції та оббиванні порогів Банкової, щоб "порішати" свої справи

Міський голова Києва Віталій Кличко відреагував на випади Володимира Зеленського на його адресу на щорічній прес-конференції. 20 травня під час прес-конференції президент Володимир Зеленський різко висловився про "поведінку" мера Києва Віталія Кличка, зазначивши, що чиновник "дуже неправильно публічно поводиться", висиджує гаранта в приймальні на Банковій, постійно надзвонює дуже заклопотаному голові державі, зазначають Патріоти України. Свою відповідь лідер киян розмістив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Київський міський голова відреагував на звинувачення і прокоментував висловлювання гаранта. Отже, Кличко нагадав, що виконує функції мера і голови Асоціації міст. У зв'язку з цим у нього є багато питань, за якими він хоче спілкуватися із Зеленським, але не має доступу до тіла голови держави.

Він телефонував у приймальню президента і писав особисто главі держави, проте за останні півроку переговори так і не відбулися. Звинувачення в корупції глава КМДА спростовує. З його слів, обшуки проводять після того, як столична влада передала силовикам документи про фінансові порушення, які виявили в мерії. "Може, президенту передають Скажені інформацію? Інакше, щоб однозначно стверджувати, всі факти повинні бути доведені в законному порядку", - відповів Кличко.

Друзі! За останніх кілька годин отримав масу запитань щодо того, чи ходжу я оббивати пороги високих кабінетів.

Відповідаю.

Я - людина вихована. Я не ходжу когось очікувати. Може, мене з кимось переплутали? Бо мені є чим займатись. Перед тим, як прийти, навіть до друзів, я завжди зателефоную і спитаю, коли їм зручно зустрітися. Тим більше, не в моїх правилах ходити оббивати пороги кабінетів.

Я, як мер столиці, як голова Асоціації міст України, телефонував у приймальню, писав Президенту - задля зустрічі з робочих питань. А питань у нас чимало - і щодо газу, тарифів, нагальних питань столиці, питань місцевого самоврядування - всіх членів АМУ.

Зустріч за останніх півроку так і не відбулася. А коли немає комунікації, - це хіба про ефективну роботу і співпрацю?

Також мене здивували звинувачення, мовляв, «не треба красти із бюджету»...

Я вже коментував ці зрежисовані обшуки і масові облави, що відбуваються останнім часом. Це – маніпуляції і дискредитація міської влади! Коли шукають документи, які ми самі передавали правоохоронцям, - про фінансові порушення, які виявили ми самі. Документи за кілька років. То що до цього робили з ними правоохоронці?

Може, Президенту надають якусь викривлену інформацію? Бо, щоб однозначно стверджувати, - всі факти мають бути доведені в законному порядку."

Розгром ворога під Новомихайлівкою був феєричним: Як БТРи окупантів злітали в повітря (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 7:56

Десантники 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ показали чергове відображення російського штурму в районі Новомихайлівки, передають Патріоти України. На кадрах показано невдалу спробу росіян здійснити швидкий штурм позицій українських захисників...

Готують наступ? Росія створила нове угруповання військ - де воно діє

вівторок, 16 квітень 2024, 7:49

Окупаційні війська Росії створили нове угруповання "Сєвєр", яке вже виконує бойові завдання на Бєлгородському напрямку. Вперше про "Сєвєр" згадали у зведенні Міноборони РФ 14 квітня, передають Патріоти України. "Інформаційний спротив" повідомив, що угр...