Може отруїти усю питну воду: Під окупованим Донецьком розпиляли на металобрухт могильник радіоактивних відходів (фото)

Могильник, розташований поблизу непідконтрольного Україні Донецька, розпиляли на металобрухт. Про це заявив екс-голова Держекоінспекції України Єгор Фірсов, передають Патріоти України.

За його словами, в ОРДО знищено частину сховища радіоактивних відходів. Він опублікував фото супутникових знімків території та повідомив, що у безпосередній близькості від розташування головного могильника радіоактивних відходів невідомі провели земляні роботи. В результаті цього там утворився котлован діаметром близько 14 метрів.
Фірсов зазначає: «Фактично окупаційна влада дала добро на знищення частини сховища та розпил резервуарів на металобрухт. Залишки радіоактивних відходів залишили просто неба».
Він висловив думку, що дії НЗФ можуть призвести до зараження ґрунтів та вод радіоактивними речовинами, найнебезпечнішими з яких є уран та плутоній. Весь цей радіоактивний бруд може потрапити безпосередньо в Карлівське водосховище, в якому зберігаються запаси питної води Донецька.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...