"Може початися Третя світова війна": Портников спрогнозував події у світі в разі перемоги Трампа

Не виключено, що у разі обрання Дональда Трампа президентом Сполучених Штатів може початися Третя світова війна. Таку думку висловив український журналіст і політичний аналітик Віталій Портников.

"По-перше, треба дочекатися результатів виборів у США. По-друге, те, що говорить Дональд Трамп, – це заява з закритої зустрічі з донорами. Тобто це те, що він насправді думає. Це відповідає на питання: а що він дійсно може робити? Коли я кажу, що в разі обрання Дональда Трампа може початися Третя світова війна, то на мене дивляться, як на божевільного. Але такі заяви Дональда Трампа свідчать про це", – вважає Портникова.

На його думку, Трамп у разі свого обрання і не намагатиметься переконати Путіна, а просто назве свої умови. "Трамп – людина з завищеним его, і якщо це его підкреслює ще й посада президента США, то він щиро вірить у те, що якщо він зробить Путіну пропозицію, то Путін цю пропозицію має прийняти. А якщо Путін цієї пропозиції не прийме, то він може діяти силовим шляхом, тому що Путін його злякається", – каже журналіст.

"Спочатку будуть спроби домовитися. Потім, коли стане зрозуміло, що Путін не хоче домовлятися, буде різке охолодження стосунків. А потім може відбутися силовий удар, і кожний вважатиме, що інший злякається. Однак, оскільки обидва живуть у власному світі, то не злякається ніхто, і розпочнеться Третя світова війна. Не знаю, буде вона також у Північній Америці чи тільки на території Європи", – каже Портников.

Дуже бояться правди? Росія на законодавчому рівні забороняє книги з історії України

понеділок, 8 липень 2024, 12:56

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров заявив, що Росія на законодавчому рівні забороняє книги про українську історію та будь-які видання, у яких розповідають правду про незалежність України. Про це він повідомив у Telegram, передають Патріоти України. Фе...

Наздогнала карма? В Ірані затонув фрегат Sahand - один із найсучасніших кораблів ВМС

понеділок, 8 липень 2024, 12:38

У неділю, 7 липня, один з найсучасніших кораблів військово-морських сил Ірану фрегат Sahand затонув за невідомих обставин в іранському порту Бендер-Аббас Про це повідомляє Naval News, передають Патріоти України. Зазначається, що іранський легкий фрегат...