Може попросити підтримки у Лукашенка: Путін на порозі офіційного оголошення війни Україні, - The Sun

Через провал вторгнення в Україну президент країни-агресора Росії Володимир Путін нібито близький до того, щоби оголосити Україні війну замість нинішньої "спеціальної операції". До оголошення війни Путіна підштовхують командувачі російською армією, які розчаровані тим, як розгортається ситуація, пише британська газета The Sun, передають Патріоти України.

Повідомляється, що військові начальники РФ незадоволені та обурені тим, що російський диктатор наказав окупантам відступити від Києва і провалом атак в напрямку української столиці в цілому, а також скороченням масштабів наступу на Донбасі.

На тлі невдач на фронті верховне командування Збройних сил Росії закликає Путіна відмовитися від терміну "спецоперація" та оголосити повномасштабну війну Україні. Це дозволило б провести в Росії масову мобілізацію й заповнити втрати в лавах загарбників, а також набрати більше призовників на строкову службу.

Крім того, в такому випадку РФ змогла б оголосити воєнний стан і звернутися за підтримкою до своїх міжнародних союзників, зокрема, до Білорусі.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...