"Може рвонути на Кавказі": Є кілька варіантів деградації і розвалу Росії, - аналітик

Поки що шансів на розвал Росії небагато. Проте США потрохи дають зрозуміти місцевим елітам у суб’єктах РФ, що санкції лише посилюватимуться. Москва не зможе фінансувати місцеві еліти, але натомість забиратиме у них ще більше, передають Патріоти України.

Тому вийти з-під санкцій і покращити свою ситуацію місцеві еліти у російських суб’єктах зможуть лише тоді, коли вийдуть з-під впливу Москви. Проте й тоді до розколу РФ лишатиметься ще багато часу. Про це розповів політичний аналітик, колишній народний депутат України Тарас Чорновіл в інтерв’ю Главреду.

За його словами, у Росії зараз немає серйозних національних рухів. "Увесь бурятський національно-визвольний рух зосереджений у Стокгольмі в особі трьох-чотирьох жіночок, які виїхали з Бурятії та за допомогою грантів шведського уряду там працюють. Звісно, є більш активні люди, але й вони далекі від теми незалежності", – зазначає Чорновіл.

Більш розхитана ситуація на Кавказі. Там існує внутрішній клубок протиріч, а існування Росії стримує його від конфліктів, так само, як Вірменію та Азербайджан свого часу стримувало існування СРСР.

За словами політичного аналітика, в РФ більш ймовірний інший варіант – інфраструктурна деградація. "Російська авіація переживає останні рік-два свого існування, їй буде усе важче здійснювати перевезення, через що вона захлинатиметься. Російський північний торговий флот теж уже захлинається і 2023 рік, можливо, стане останнім роком повноцінної навігації до північних регіонів РФ. РЖД заявила, що вони переживають складні технічні проблеми, вмикають режим максимальної економії", – розповідає Чорновіл.

Російська залізниця ще трималася через перевезення до Китаю. Проте станом на цей час постачання російської сировини залізницею почало зменшуватися.

"А це означає, що у якийсь момент дістатися з Москви до Якутії буде неможливо, на відміну від Китаю та США. Але коли Кремль вирішить відправити туди літак із псковським десантом, раптом виявиться, що злітні смуги давно перетворені на базар. Такий розвал, який може тривати кілька років, більш реальний. Але до нього ще треба дожити", – зазначає політичний експерт.

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...