"Може скористатися РФ": Експерт висловився про наслідки протестів у Казахстані

Політичний експерт назвав основні характерні особливості нинішніх масових протестів у Казахстані. Свою оцінку подій політолог Олександр Кочетков дав в Facebook. Також він порівняв те, що відбувається в Казахстані, з Україною і Білоруссю, зазначають Патріоти України.

"Причина - внутрішня, як і в Україні, і в Білорусі. Це, перш за все, явна несправедливість у розподілі суспільних багатств. Плюс погані рішення влади без нормального пояснення їх причин населенню", - написав він. Кочетков зазначив, що протести в Казахстані - економічні, а не політичні.

"І в Казахстані, і в Білорусі, і у нас активною частиною протестів є націоналісти, причому, радикалізм казахів порівняємо з нашим "Правим сектором", - вважає експерт.

У столиці Казахстану запровадили надзвичайний стан через "газові" протести (документ) Він також вважає, що влада в Нур-Султані значно слабша за владу в Мінську, реально підтримки у неї менше, ніж було у втікача Віктора Януковича свого часу.

"Казахи найбільш швидко, швидше навіть українців, перейшли до прямого протистояння з силовиками і захоплення адміністративних будівель. І частина силовиків вже вважала за краще не брати участь у такому протистоянні", - написав політолог.

Кочетков зазначив, що протести в Казахстані б'ють по інтересам РФ і Китаю. "Нас безпосередньо не стосуються, але Україна на їхньому тлі може піти на другий план міжнародного порядку. Чим може скористатися РФ", - вважає він.

Політолог прогнозує перемогу протестів у Казахстані і переформатування влади надалі з відповідною дерусифікацією. "Не думаю, що Кремль спробує анексувати північні області Казахстану - сил недостатньо. Але біженців звідти буде безліч, в тому числі, і в Україну. До цього треба готуватися", - додав Кочетков.

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...