Може становити загрозу: Росіяни створили неповноцінне угруповання для атаки на Запорізькому напрямку

Російські війська підтягнули певні резерви на Запорізькому напрямку і створили неповноцінне угруповання для атаки. Про це начальник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євген Єрін повідомив у ефірі телемарафону "Єдині новини" 28 січня, передають Патріоти України.

Він пояснив, що такі ворожі формування можуть становити загрозу для ЗСУ на окремих напрямках. Це сковує українські війська і не дає можливості для їхнього повноцінного розосередження та перекидання на інші загрозливі напрямки.

Єрін також повідомив, що на сьогодні на Запоріжжі діють переважно регулярні російські підрозділи. "На Запорізькому напрямку в основному штатні підрозділи РФ, їхніх збройних сил. Приватних військових компаній у нас поки що не спостерігається. В складі цих військових частин як професійні військові, так і мобілізований особовий склад. Тут представлена основна палітра сухопутних військ ЗС РФ", – описав ситуацію представник Сил оборони Таврійського напрямку.

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...