"Може уникнути арешту, якщо до нас приїде": У Швейцарії зробили несподівану заяву щодо Путіна

Президентка Швейцарії Віола Амхерд заявила, що Володимир Путін може уникнути арешту за ордером Міжнародного кримінального суду, якщо приїде до цієї країни на наступну конференцію щодо миру в Україні. Про це вона говорила, відповідаючи на запитання журналістів на прес-конференції за підсумками минулого Саміту, передають Патріоти України.

“Якщо присутність державного діяча необхідна для проведення конференції, то можна зробити виняток. І в разі переговорів про мир в Україні з Росією це було б якраз таким випадком. Але це має бути рішення уряду", - повідомила швейцарська президентка.

Міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс підтвердив, що уникнути арешту Путіну, ймовірно, вдасться. "Це можливо відповідно до наших законів. Звичайно, ми маємо робити це разом із МКС, але як держава, що приймає, - можемо зробити виняток", - сказав він.

Через два дні після серії терактів в Дагестані: У Махачкалі знову стрілянина

середа, 26 червень 2024, 0:05

У столиці Дагестану Махачкалі увечері у вівторок, 25 червня, знову відбулася стрілянина. За даними місцевих ЗМІ, по російських силовиках у місті знову відкривали вогонь. . Відео зі стріляниною в місті публікують російські пабліки. . Telegram-канал Sh...

З російського полону повернулися 90 українських воїнів - Зеленський

вівторок, 25 червень 2024, 23:38

В Україну з російського полону повернулися 90 захисників. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Telegram у вівторок, 25 червня. . "Вдома - це не просто слова. Вдома - це Україна. Сьогодні ще 90 наших людей повернулися додому з російського ...