Може, варто перевірити усіх нардепів від ОПЗЖ? Два соратники Медведчука мають російські паспорти

Тарас Козак. Фото: УНІАН.

Народні депутати від «Опозиційної платформи – За життя» Ренат Кузьмін і Тарас Козак неодноразово літали до Москви та на окупований Крим й користувалися російськими паспортами. Про це йдеться у розслідуванні видання "Новая газета", передають Патріоти України.

Журналісти підрахували, що Кузьмін з 2015 року здійснив близько 240 польотів до Росії та на окупований Кремлем український півострів, побивши рекорд серед поїздок своїх колег. Вилітаючи з Росії у треті країни (Гонконг чи Домініканську республіку), Кузьмін брав закордонний паспорт РФ неідентифікованої серії.

Тарас Козак, медіа якого прикрили санкціями через поширення кремлівської пропаганди, користувався російським закордонним паспортом лише в межах поїздок з Росії до Кишинева. У європейські поїздки він брав український.

Джерело газети у СБУ повідомило про російський паспорт й у цивільної дружини Козака Наталії Лавренюк. До введених Україною санкцій жінка не приховувала свого громадянства РФ й активно користувалася паспортом країни-агресора у польотах з Москви до Сімферополя, Мінська, Анапи, Стамбула, а також Ростова.

Ще один фронт російсько-української війни: Буданов визнав, що ГУР воює в Африці - ЗМІ

четвер, 18 квітень 2024, 8:15

Частина бійців ГУР може воювати в Африці проти найманців ПВК Вагнер. Про це у середу, 17 квітня, повідомляє Washington Post з посиланням на керівника української розвідки Кирила Буданова. . "Ми проводимо такі операції, спрямовані на зниження російськ...

​Дуже багаті на слонів: Україна відкрила посольство в ще

четвер, 18 квітень 2024, 8:05

одній африканській країні. В Республіці Ботсвана (Південня Африка) розпочало роботу посольство України. Про це 17 квітня повідомляє МЗС України. . Посольство відкрили спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх та м...