Може вражати цілі не лише у морі, але і в річках: ЗС РФ уперше застосували свій дрон-камікадзе, на кшталт українського Magura-5 (відео)

Відповідь українським Magura: ЗС РФ уперше застосували новий морський дрон-камікадзе. ВІДЕО

У Російській Федерації заявили, що вперше застосували в Україні новий морський дрон-камікадзе. Відповідне відео опублікувала команда Telegram-каналу "Там за туманами", яка називає себе розробником апарату. В описі зазначено, що канал веде чинний офіцер спецназу разом із соратниками.

На відео видно, як безекіпажний катер рухається водоймою, а наблизившись до узбережжя — вибухає. Telegram-канал "VD:Розвідка Ворога" пише, що на цих кадрах зафіксовано випробування дрона в Херсонській області.

За інформацією російського Telegram-каналу "Военкоры русской Весны", безпілотник має дальність до 250 кілометрів. Заявлений обсяг вибухової речовини становить 250 кілограмів у тротиловому еквіваленті, але його планують збільшити до 350 кілограмів. Дрон оснащений сучасними супутниковими модулями та інерціальною системою навігації на відхиленні компаса.

Повідомляється, що згадані безекіпажні катери збираються в цехах Тульської області РФ за підтримки обласного уряду. Російський портал "Военное обозрение" пише, що такі апарати можуть використовуватися для атак на об'єкти та інфраструктуру не тільки на морі та узбережжі, а й у руслах великих річок.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...