"Можемо бути в Херсоні за 15 хвилин": Український військовий розповів, що потрібно для звільнення захоплених територій

Для українських військових, які борються за відвоювання земель на пшеничних полях та спустілих селах на північний захід від Херсона, визволення одного з найбільш стратегічно важливих чорноморських міст здається дуже близьким. Зайти для зачистки в тимчасово окупований облцентр вони можуть протягом 15 хвилин. Проте все залежить від швидкості надання Збройним силам України необхідного озброєння, захисники чекають на нього і команди. Про це розповів офіцер української армії Сергій у коментарі Reuters, передають Патріоти України.

"Ми можемо бути в Херсоні через 15 хвилин! Південь готовий, чекаємо на техніку... команду", – сказав військовий, перебуваючи в окопах вздовж пустельної траси між Миколаєвом і Херсоном.

За словами журналістів, частина землянки була обклеєна дитячими картинками із написом "Слава Україні!". Вони зазначили, що воїн відмовився назвати своє прізвище, оскільки не уповноважений говорити зі ЗМІ.

Водночас видання процитувало військових аналітиків, які теж кажуть, що серйозна спроба захопити останні 30 або близько того кілометрів причорноморського степу в межах великого контрнаступу ЗСУ буде утруднена без величезних вливань зброї та особового складу.

"Найближчим часом це навряд чи відбудеться. Взяти таке місто, як Херсон, велике обласне місто, можна лише шляхом переозброєння", – сказав київський військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, західна зброя, яка надходить зараз, – це "крапля в морі". Видання додає, що українським Силам оборони, можливо, доведеться зачекати ще на озброєння, перш ніж вони зможуть повернути Херсон.

Стратегічно важливе місто перебуває під російською окупацією після захоплення на початку вторгнення. Разом із тим увесь цей час у місті не слабшає національний опір агресору та колаборантам. Місцеві "партизани часто нагадують окупантам, що Херсон – це Україна, ЗСУ перебувають уже близько і незабаром ворога чекає розплата.

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...